Storing aan uw CV-ketel ?

Neem contact met ons op

Een storing aan uw cv-ketel kan erg vervelend zijn en wilt u het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben. Denk bijvoorbeeld aan de koude wintermaanden als u geen verwarming meer heeft of wanneer u net wilt douchen en er geen warm water beschikbaar is. Technisch Buro Tom helpt u graag als erkend installateur om uw cv storing te verhelpen.

Er zijn een aantal dingen die u gemakkelijk zelf kunt controleren, waardoor de storing eventueel snel opgelost kan zijn. Ook zonder verstand van technische zaken kunt u onderstaande stappen doorlopen.

Stap 1
Controleer of uw thermostaat nog werkt. Indien deze is uitgevallen, kan het zijn dat de batterij van de thermostaat op zijn. Daardoor wordt er geen signaal doorgegeven aan de cv-ketel.

Stap 2
Check of er een rare melding wordt weergegeven op het scherm van de thermostaat of op het display van de cv-ketel. Zoek vervolgens in de handleiding op wat deze melding betekent. Houdt deze informatie bij de hand als u contact opneemt met de storingsdienst om uw cv storing te melden.

Stap 3
Is de hoofdschakelaar ingeschakeld en zijn er geen zekeringen doorgeslagen?

Stap 4
Controleer of er nog voldoende water in uw cv-ketel aanwezig is. De waterdruk moet tussen de 1,4 en 2,0 bar liggen. Indien de waterdruk te laag is, kunt u zelf water bijvullen.

Stap 5 
Indien u geen reden kan vinden voor de cv storing, kunt u de cv-ketel resetten. Niet iedere cv-ketel heeft deze knop, maar indien aanwezig zal de cv-ketel opnieuw opstarten. Het probleem is dan wellicht verholpen.

Stap 6
Heeft het flink gevroren de afgelopen tijd? Dan zijn de leidingen waarschijnlijk bevroren en zult u direct contact moeten opnemen met de storingsdienst.

Cv-ketel vervangen kan voordeliger voor u zijn

Heeft u een cv-ketel die al aardig wat jaren meegaat? Dan kan het voordeliger zijn om deze uw cv-ketel te vervangen. Een cv-ketel gaat gemiddeld zo’n 12 jaar mee en hoe ouder de cv-ketel, hoe meer kans op (dure) storingen. Naast de kosten die u dan maakt voor vervanging van cv-ketel onderdelen, moet u ook rekening houden met de hogere energiekosten door de stijging van het gasverbruik van een oude cv-ketel. In plaats van de cv-ketel storing te verhelpen, is het dan veelal wijzer om een nieuwe cv-ketel te huren of te kopen.

CV-ketel advies op maat

Hoe kan ik een storing melden bij de storingsdienst?
Als erkend installateur van cv-ketel heeft Technisch Buro Tom een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is om u te helpen. Wij zijn bereikbaar via 010-4620411. Wij verhelpen uw cv storing gratis wanneer dit inbegrepen is bij het onderhoudscontract van uw cv ketel bij Technisch Buro Tom. Arbeidsloon en voorrijkosten hoeft u dan niet te betalen. Door het eerst doorlopen van bovenstaande stappen kunnen wij sneller achterhalen wat het probleem is van de cv storing.

Hoe kunt u storingen voorkomen?
Regelmatig en goed onderhoud aan uw cv-ketel verkleint de kans op vervelende storingen. Daarnaast is periodiek onderhoud vaak een vereiste in de garantievoorwaarden van de fabrikant van de cv-ketel. Door het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel bij een erkend installateur kunt u veel problemen voorkomen. Bij Technisch Buro Tom kunt u snel en gemakkelijk online een onderhoudscontract afsluiten. Wij adviseren u ook graag over welk onderhoudscontract het beste bij u past.

Meteen je storing melden

Heb je een storing en wil je dit meteen melden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen op werkdagen nog dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Ruik je een gaslucht of vermoed je dat er een teveel aan koolmonoxide aanwezig is in je woning? Dit zijn urgente storingen, bel ons direct op telefoonnummer 010-4620411

    Terug belverzoek

    Vul het onderstaande formulier in om een terugbelverzoek in te dienen.